Ovozni akustik tahlil qilish usuli - Goibnazarov Boburjon Boxodirjonovich, Xaydarova Gavxar Saidaxmatovna, Obloqulova Maftuna Ikramjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
ushbu maqolada ovozni akustik tahlil qilishning tibbiyotda inson organizmining fiziologik va patologik holatlaridagi o’zgarishlarni aniqlashdagi ahamiyati yoritilgan. Ovozni akustik tahlil qilish usuli orqali nafas olish, yurak faoliyati va boshqa organlar faoliyatidagi noaniqliklar va kasalliklar erta bosqichlarda aniqlanishi mumkin. Tibbiyotda ovozning diagnostik ahamiyati, kasalliklarning oldini olish va davolash samaradorligini baholashda katta imkoniyatlar yaratadi.