HUQUQIY DAVLAT HOKIMIYATI: NAZARIY VA AMALIY ASOSLAR - BOBOXONOV BOBIR, ASHUROV ABDUVALI, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Huquqiy davlat hokimiyati davlat va jamiyat o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlaydigan asosiy tizim sifatida qaraladi. U davlatning qonuniy doirada faoliyat yuritishi, inson huquqlarini kafolatlash va fuqarolik jamiyati institutlari bilan samarali hamkorlik qilishni nazarda tutadi.