O’zbekiston sharoitida paxta xom-ashyosidan samarali foydalanish - Elyorbek Abdullayev, Valijonova Mushtariy Nodirbek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Mazkur maqola O'zbekiston sharoitida paxta xomashyosidan samarali foydalanishning dolzarbligi va ahamiyatini ko'rib chiqadi. O'zbekiston — dunyoning eng yirik paxta yetishtiruvchilari qatoriga kiradi, shu bois paxta xomashyosidan samarali foydalanish mamlakat iqtisodiyoti uchun katta ahamiyatga ega. Maqolada paxtaning an'anaviy ishlatilishidan tashqari, uning yuqori texnologiyali sanoat tarmoqlarida, jumladan aviatsiya, elektrotexnika, izolyatsiya materiallari va avtoshinalar sanoatida qo'llanilishi tahlil qilingan.