Xotin-qizlar huquqlarini himoya qilishdagi muammolar va yechimlar - Eshmatova Sevinch Sherzod qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Gender tenglik yoki ayollar huquqlari kabi terminlar hozirgi kunda juda ko`p qulog`imizga chalinmoqda, xususan, internetda, televideniye ko`rsatuvlarida va gazeta va hatto, darsliklarda ham. Shu vaqtgacha ham ushbu masala jamiyatimizda ilgari surilganligi aniq, lekin bu mavzu yanada ommalashdi. Shuningdek, xotin-qizlar huquqlari deyilganda e‟tibor qaratishni xohlasa, ayrimlar esa shunchaki ensasini qotirish bilan cheklanishadi, xolos. Xo`sh, o`zi gender tenglik, oilaviy zo`ravonlik, ayollar huquqlari qanchalik jamiyatimizga zarur?!