ЎТКИР КЕЧАДИГАН АУТОИММУН ТРОМБОЦИТОПЕНИК ПУРПУРАДА ГЕМОРРАГИК СИНДРОМНИ КЕЧИШИ - Нарзимуродова Кумуш Гайратжон кизи, Садуллаева Мохинур Сирожиддин кизи, Дустматова Лазизахон Бахтиер кизи, Мирзаев Ризамат Зиёдуллаевич, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Аутоиммун тромбоцитопеник пурпура билан касалланганбеморларда қон таркибидаги тромбоцитлар миқдори камайиши туғри пропорционал равищда геморрагик синдром белгиларини кўпайишига сабаббўлади. Бу беморларни ўз вақтида етарли дозада глюкокортикоидлар ва адекват гемостатик препаратлар билан даволашга асос булиб хизмат қилади