АНДИЖОН ШАХАР ВА ҚИШЛОҚЛАРИДА АЁЛЛАР ЎРТАСИДА МЕТАБОЛИК СИНДРОМНИ ТАРҚАЛИШИ - Миржалилова Сохиба Шавкат кизи, Насруллаева Самира Мехроджевна, Сайдуллаева Наргиза Толмас кизи, Гиясова Нигора Кобиловна (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ушбу олиб борган илмий тадқиқот натижалари МС ва уни келтириб чиқарувчихавф омилларини тарқалиши, шахар ва туманларда яшовчи аѐлларда МСни тарқалиши, яшаш шароити, касби, ѐши, яшаѐтган иқлими, мунтазам ваномунтазам даволаниш турлари турли ѐшларда хар-хил учраши мумкинлигини яна бир бор тасдиқлади. Бу аѐллар орасида МСни ташхис қилишда,МСни олдини олиш ва даволашда ахамиятга эга бўлиши мақсадга мувофиқ бўлади.