ЖИГАР ЦИРРОЗИ КАСАЛЛИГИДА ЮРАКДАГИ УЗГАРИШЛАРНИ БАХОЛАШ - Джуракулова Диёра Тужиддин кизи, Рахматуллаева Самира Мирзохидовна, Камбарова Севара Алижон кизи, Гиясова Нигора Кобиловна, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Жигар циррози билан оғриган беморларда мақсадли равишдаклиник, ЭКГ ва ЭхоКГ текширувларини ўтказиш 85,0% ҳолатларда юрак зарарланишини аниқлашга имкон беради. Юрак зарарланишлари асосини чапкоринча гипертрофияси ва миокартда дистрофия ривожланиши ташкил этади.