ЁШ СПОРТСМЕНЛАРДА ЖИСМОНИЙ РИВОЖЛАНИШ КЎРСАТКИЧЛАРИНИ БАҲОЛАШ - Джуракулова Диёра Тужиддин кизи, Рахматуллаева Самира Мирзохидовна, Камбарова Севара Алижон кизи, Гиясова Нигора Кобиловна, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ёшспортсменларда жисмоний ривожланишини баҳолаш, спортнинг турларини танлашда, мусобақаларга саралаб олишда аҳамияти юқори. Мураббийларга машғулотлар жараѐнида, ѐш спортсменлар учун машқ турларини ва унинг давомийлигини тўғрилаш ва баҳолаш каби вазифаларни бартарафэтиш учун зарур.