TALABALAR UCHUN JISMONIY TARBIYANING PSIXOLOGIK FOYDALARI - G’ofurov Saloxiddin (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu tezisda jismoniy tarbiya o‟quvchilarga jismoniy tayyorgarlikdan tashqari turli xil psixologik imtiyozlarni ko‟rib chiqadi. Unda jismoniy tarbiya stressni kamaytirishga, o‟z-o‟zini hurmat qilishni oshirishga, kognitiv funktsiyani yaxshilashga va jamoaviy ish va guruh faoliyati orqali ijtimoiy ko‟nikmalarni rivojlantirishga yordam beradi. Tezisda o„quvchilarning ruhiy salomatligi va hissiy holatini qo„llab-quvvatlash uchun maktablarda muntazam jismoniy faoliyatni joriy etish muhimligi ta‟kidlangan.