INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING PEDAGOGIK MAHORATINI OSHIRISH - Abdullayeva Moxinur O'lmasboy qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Rivojlanayotgan ta'lim manzarasi boshlang'ich sinf o'qituvchilarining o'quvchilarning turli ehtiyojlarini qondirish uchun pedagogik mahoratini doimiy ravishda takomillashtirib borishini taqozo etadi. Ushbu tezis innovatsion yondashuvlarning (masalan, hamkorlikdagi ta'lim hamjamiyatlari, texnologiya integratsiyasi, loyihaga asoslangan ta'lim, murabbiylik dasturlari, reflektiv amaliyot va maqsadli kasbiy rivojlanish seminarlari) boshlang'ich maktab o'qituvchilarining kasbiy o'sishiga ta'sirini o'rganadi. Ushbu strategiyalarni har tomonlama tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot bunday innovatsiyalar nafaqat o'qitish samaradorligini oshirish, balki qiziqarli va inklyuziv ta'lim muhitini yaratish, natijada o'quvchilar natijalarini yaxshilashga olib kelishini ko'rsatishga qaratilgan.