Shoyim Bo‘tayev qissalarida lisoniy shaxsning pragmatik talqini - Abdushukurova Gulrux Abduaziz qizi, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada nutqiy akt haqidagi ilmiy qarashlar, pragmalingvistika sohasida o„rganilgan tomonlari keltirilib, Shoyim Bo„tayevning qissalaridan keltirilgan ayrim misollar orqali ochib berilgan.Shuningdek ,nutqiy aktning xabar, buyruq, ta‟kid kabi turlariga ham alohida to„xtalib o„tilgan.