Professor Yanov-Yanovskaya Natalya Solomonovna tarixi, tahlili (O‘zbek musiqa tarixi o‘quv qo‘llanma asosida) - Mamayunusova Zarnigor (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada Musiqashunoslik sohasi haqida tushunchalar berilgan hamda Musiqashunos olima Yanov-Yanovskaya Natalya Solomonovnaning hayot yo„li va ijodi yoritib berilgan. Yanov-Yanovskaya Natalya Solomonovnaning “O„zbek musiqa tarixi” o„quv qo„llanmasi SSSR madaniyat ministrligining o„quv yurtlari va ilmiy muassasalar boshqarmasi tomonidan musiqa oliy o„quv yurtlarining studentlari uchun o„quv qo„llanma sifatida ruxsat etilgan bo„lib 2 bo„lim, 6 bobdan iborat. Xotima, 5-6 boblar N.S.Yanov-Yanovskaya tomonidan yozib yoritilib berilgan.