MAKTAB O‘QUVCHILARNING BILIM OLISHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA PSIXOLOGINING O’RNI - Bozarova Xalida Dilmanovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada maktab o„quvchilarini darslarga, fanlarga bo„lgan qiziqishlarini yanada oshirishda maktab psixologining o„rni, vazifalari va psixokorreksion usul va metodlari haqida yoritib berilgan. Bundan tashqari o„qituvchi va o„quvchilar o„rtasidagi o„zaro munosabatlarni, fikrlarni va his tuyg‟ularini adekvat o„rnatish va bir birlariga nisbatan samimiy munosabatlarini shakllantirish haqida psixologik maslahat va tavsiyalar keltirib o„tilgan.