BOLALARGA XOS XARAKTER XISLATLARINI SHAKLLANISHIDA OILA TARBIYASINING O’RNI - Bekchanova Dilorom Xudaybergenovna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Darhaqiqat, kelajagimiz poydevori bo‟lgan yoshlarning ta‟lim tarbiyasi, avvalo, oilada shakllanadi. Shaxsga xos bo‟lgan xarakter xislatlari, shuningdek, millatimizga xos bo‟lgan etnik xususiyatlarimizdan, kattalarni e‟zozlash, kichiklarni izzat qilish, Vatanni sevish va burch kabi hislatlarning barchasi oilada shakillanadi. Aynan bolalar o‟rtasida sodir etilayotgan deviant xulq-atvor ko‟rinishlari jumladan, jinoyatchilik, giyohvandlik, agressivlik, suitsid kabi turli jamiyatimiz uchun yot bo‟lgan illatlar oilada shaxslararo munosabatlarning to‟g‟ri tashkil etilmaganligi oqibatida kelib chiqmoqda. Yosh oilalarimizda bolalar, o‟smirlar, katta kishilar va boshqa shaxslarga nisbatan kommunikativ shaxslar aro muloqat qoniqarli emasligi xozirga vaqtda ommaviy axborot vositalari bilan aloqa o‟rnatish orqali amalga oshirilishi, shuningdek, «biz» tushunchasi va unga munosabat yetarlicha rivojlanmaganligi bilan ajralib turadi.