O'SMIRLARDA UCHRAYDIGAN MOBIL TELEFON VA INTERNET TARMOQLARIGA TOBELIK - Xasanova Jumagul Valijon qizi, Xojimatova Gulshanoy Najmidin qizi, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Internet orqali bog'lanishning global vositasiga aylandi. Bundan tashqari telefonda: foto-video kamera, o'yinlar, dasturlar (programmalar), yon daftarcha, rejalashtiruvchi bo'lim, soat, matnli, jadvalli tahrirlar, video, MP3 pleyerlar, radio, televidiniye kabi va yana bir qator qo'shimcha funksiyalari bor. Ammo boshqa tomondan mobil telefon erkinlikni to'sib qo'yadi, har bir daqiqada sizga qo'ng'iroq qilishadi va sizning rejalaringiz tubdan o'zgaradi.