BOLALARDA TELEFONOMANIYA MUAMMOSI VA YECHIMLARI - Xo'jayeva Musharraf Rahimberdiyevna, RO'ZIMOVA GULORA ALIMOVNA, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Bolalar endi o‟sib rivojlanib kelayotgan organizm hisoblanadi, ularda butun psixologik jarayonlar sezgi, diqqat, xayol, tafakkur, xotira jarayonlari to‟liq shakllanmagan hisoblanadi. Shuning uchun erta yoshdan bolalarga gadjetlarga ruhsat berish, aynan mana shu jarayonlarning vaqtida ishlay olmasligiga, bir-birini o‟rniga o‟tib ketishi bilan bolani boshqa protseslarini buza boshlaydi. Va bola diqqati buzilib turishi kerak paytida buzilmasdan o‟ynashni , tomosha qilishni davom ettirganda diqqat funksiyalari buzilishni boshlaydi. Ushbu maqolada bolalarni telefonga tobelik masalalari, sabablari va oqibatlari tahlil qilinib ko‟rsatilgan. Hamda ularni tobeligini kamaytirish yo‟llari va bularning ta‟siridagi salbiy oqibatlarini oldini olish to‟liq tushuntirilgan