MAKTABDA TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INTERFAOL USULLARNING ROLI - Rashidova Gulxayo Nuriddinovna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Hayotiy kelajakni amalga oshirish uchun inson ongli tarzda qayta o„z o„zini faoliyatini yo„lga qo„yadi va buning uchun ta‟lim jarayoni imkoniyatlaridan foydalanadi. Ayniqsa, bu jarayon o‟quvchi yoshi davri, yoshlik davri ayni ushbu jarayonni yo„lga qo„yish uchun muhim bosqich davri hisoblanadi. Ushbu konsepsiyaning keyingi g„oyasi pedagogik sub‟ektivlikni rivojlanishi bilan bog„liq: “o„rganuvchi”, “o„quvchi”, “o„qitadigan” pozitsiya orqali o„tadi. Ushbu maqolada ta‟lim jarayonlari samaradorligini oshirish yo„llari haqida ma„lumotlar keltirilgan.