TARBIYASI QIYIN O’QUVCHILAR BILAN PSIXOLOGIK TARG’IBOT VA TASHVIQOT ISHLARINI OLIB BORISH - Djienbaeva Diloram Tajetdinovna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Deviant so’zi ingliz tilidan olingan so’z bo’lib, chetga og’ish degan ma’noni bildiradi. Deviant xulq-atvor deganda rasman o’rnatilgan yoki ma’lum jamiyatda (ijtimoiy guruhda) shakllangan axloqiy va huquqiy normalarga mos tushmaydigan va “buzg’unchi”ni ozodlikdan mahrum qilishga, davolashga, to’g’rilashga yoki jazoga olib keladigan xatti-harakatlar tushuniladi. Ushbu maqola orqali muallif tarbiya xaqida so'z olib borar ekan, bolardagi muammolar ular orasidan tarbiyasi qiyin bolalar bilan ishlash haqida tushuntiradi.