MAKTAB PSIXOLOGINING GIPPERAKTIV O’QUVCHILAR BILAN OLIB BORADIGAN ISHLAR MAZMUNI - Anvarjonov Azimjon Anvarjon o‘g‘li, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada maktab o’quvchilarida juda ko’p kuzatilayotgan gipperaktivlik, hamda ulardagi irodaviy xususiyatlarini shakllantirish yoshlarni tarbiyalashda hisobga olinishi kerak bo‘lgan ijtimoiy, biologik va psixologik omillarga bog’liq holda shakllanadi. Har yili bunday xulq atvorli bolalarning umumiy soni ortib bormoqda va ilmiy sohada yaxshi rivojlanilgan bo’lishiga qaramay, tuzatish masalasi dolzarb bo'lib bormoqda. Mazkur maqolada oʻquvchilar bilan olib boriladigan psixokorreksion va profilaktik ishlar mazmuni hamda ular bilan ishlashda psixologik tavsiyalar haqida fikr mulohazalar keltirib o’tilgan.