O‘SMIRLIK DAVRI HUSUSIYATLARI VA ULARNING BILIM OLISHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Alimatova Malohat Abduvaliyevna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada maktab o„quvchilarini bilim olishga, darslarga, fanlarga bo„lgan qiziqishlarini yanada oshirishda maktab psixologining o„rni, vazifalari va psixokorreksion usul va metodlari haqida yoritib berilgan. Bundan tashqari o„qituvchi va o„quvchilar o„rtasidagi o„zaro munosabatlarni, fikrlarni va his tuyg‟ularini adekvat o„rnatish va bir-birlariga nisbatan samimiy munosabatlarini shakllantirish haqida keltirib o„tilgan.