BOLALAR SHAXSIDA TAFAKKUR RIVOJLANISHINING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yaxshiyeva Dildora Quchqarovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Bolaning maktabga kirishi uning hayotida burilish chog`idir. Bola maktabga kirib o`qiy boshlashi bilanoq.uning hayotida asosisy faoliyat o`qish bo`lib qoladi. O`qish o`quvchining vazifasi, ijtimoiy burchidir.