GAZETA MATERIALLARIDA TOPONIMLARNING QO‘LLANILISHI - Gaipova Yulduz Qo‘ziboyevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Zamonaviy jurnalistikaning dinamik va doimiy rivojlanib borayotgan landshaftida toponimlar yoki joy nomlarining strategik qo'llanilishi gazeta materiallari ichida ma'lumotlarni samarali yetkazishning ajralmas qismiga aylandi. Toponimlar geografik joylashuvning lingvistik vakili sifatida yangiliklarni bog'lash, kontekstni ta'minlash va o'quvchilar uchun tarkibni umumiy tushunishni yaxshilash uchun ajoyib qobiliyatga ega. Ushbu maqola gazeta materiallarida toponimlarning ko'p qirrali rolini o'rganadi, ularning ahamiyatini, turli xil qo'llanilishini va ulardan samarali foydalanishni asoslaydigan masalalarni o'rganadi.