Mehnat bozori tendentsiyalari: avtomatlashtirish va ish joylarini almashtirish - Davlatboyev Kozimbek Odilbek o'g'li, Abdisalom To'rayevich Umirov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Avtomatlashtirish va texnologik taraqqiyotning paydo bo'lishi uning mehnat bozoriga ta'siri bo'yicha katta munozaralar va spekulyatsiyalarni keltirib chiqardi. Ushbu tezis avtomatlashtirish va ish o'rinlarini almashtirish o'rtasidagi murakkab o'zaro ta'sirni o'rganadi, ish bilan ta'minlash naqshlari va dinamikasidagi texnologik buzilishlarning drayverlari, mexanizmlari va oqibatlarini o'rganadi. Empirik dalillar, nazariy asoslar va amaliy tadqiqotlarga tayangan holda, tadqiqot avtomatlashtirish kontekstida mehnat bozori tendentsiyalarining ko'p qirrali xususiyatini yoritishga intiladi. Har tomonlama tahlil qilish orqali tezis texnologik o'zgarishlar sharoitida ishchi kuchi tarkibi, malaka talabi, daromadlarni taqsimlash va siyosat choralariga ta'siri haqida tushuncha berishga qaratilgan.