O’QUVCHILARNI KASBGA YO’NALTIRISHNING PEDAGOGIK PSIXOLOGIK MUAMMOLLARI - Azimova Nilufar Jabbarovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Odamzod dunyoga kelibdiki, yaxshi yashash yo„llarini izlaydi. Bu esa unda olamni bilishga, o„zligini anglashga intilish, qavmdoshlari bilan o„zaro muloqotda bo„lish va ma‟lumot almashish kabi ma‟naviy ehtiyojlarni ham vujudga keltiradiki, bugun endi aynan shu ehtiyojlar qay darajada qondirilayotgani farovon yashash sharti, to„kin sochinlikning asosiy omili hisoblanmoqda. Bugungi kunda insonning o‟zi xohlaganchalik umr kechirishining muhim omillaridan biri munosib kasb egasi bo‟lish bilan ham belgilanadi.