BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA SEZGI, IDROK, XOTIRANI RIVOJLANTIRISH - Noila Niyazaliyeva Karimjonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Maktabga kirish bolaning xayotida uning faoliyatini burilish davri xisoblanadi. Kattalar va tengdoshlar bilan yangi munosabatlar maydonga keladi. Bola butun bir yangi jamoalar tizimiga qo’shiladi. O’quvchi oldiga bir qator jiddiy talablarni qo’yadigan o’qishga –yangi faoliyat turiga qo’shilish o’quvchilarni o’z hayotini qa’tiy tarzda tashkil qilishdagi qonun va tartibga bo’ysunishga majbur qiladi.