O’QUVCHILAR BILAN SODIR BO’LAYOTGAN OILAVIY HAMDA BULLING ZO’RAVONLIKLARINING SABABLARI, OQIBATLARI VA ULARNING OLDINI OLISH - Zarifaxon Nishonova Xusanovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Qadim zamonlarda zo'ravonlik eng ta'sirli ta'sir uslubi sanalib, insonni bir kishining boshqasidan ustun bo'lishiga majbur qildi. Kontseptsiyaning o'zi nafaqat jismoniy, balki salbiy tabiatning ruhiy va ma'naviy ta'sirini ham o'z ichiga oladi.