Kasbiy yetuklik-muhim omil sifatida - Nazarova Sohiba Abdumuminovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Zamonaviy dunyoda kasb - bu maqsad emas, balki o'z ijtimoiy iqtisodiy muammolarini hal qilish vositasi, yo'li. Zamonaviy dunyoda ikkinchi, uchinchi va har qanday ta'limni olish juda oson ekanligi bejizga emas. Oʻzbekiston Respublikasining "Ta'lim to'g'risida" gi qonunining qabul qilinishi bilan oila va ta'lim muassasalari o'rtasida teng, ijodiy, manfaatli o'zaro hamkorlik uchun zarur shart-sharoitlar paydo bo'ldi.