Maxsus ta’limda nutq rivojlantirishning bosqichli tizimi - Sаipоvа Hilola Abduhamitovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
aqli zaif boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kompozitsion bog‘lanishli nutqini shakllantirish izchil, bosqichma-bosqich amalga oshiriladigan jarayon bo‘lib, ularni besh asosiy bosqichlari mavjud. Har bir bosqich o‘ziga xos maqsad, mazmun, usullar va kutilayotgan natijaga ega. Bosqichlar o‘rtasida qat'iy chegara yo‘q – ular bir-biriga silliq o‘tadi va oldingi bosqichda egallangan ko‘nikmalar keyingi bosqichda mustahkamlanadi va rivojlantiriladi.