AHOLINI ARZON UY-JOY BILAN TA’MINLASH VA YASHASH SHAROITLARINI YAXSHILASHNING JAMIYATDAGI AHAMIYATI - Xazratkulov Sherzod Abror o'g'li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Mazkur tezisda aholini arzon uy-joy bilan ta'minlash siyosatining jamiyatdagi ijtimoiy-siyosiy barqarorlik va institutsional ishonchni shakllantirishdagi o'rni tahlil qilingan. Uy-joy ta'minoti shunchaki infratuzilmaviy ko'rsatkich emas, balki inson kapitalini reproduksiya qilish va marjinallashuv xavfini kamaytirishning tayanch mexanizmidir. Tadqiqotda arzon uy-joy dasturlari va aholining davlatga bo'lgan ishonch indeksi o'rtasidagi to'g'ridan-to'g'ri bog'liqlik sotsiologik indikatorlar asosida ochib berilgan.