RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA ZAMONAVIY QIYOSIY PEDAGOGIKANING DOLZARB MUAMMOLARI: XALQARO TAJRIBA VA O’ZBEKISTON UCHUN SABOQLAR - Olimjonova Zarinabonu Olimjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqola zamonaviy qiyosiy pedagogikaning eng dolzarb muammolaridan biri — raqamli transformatsiya sharoitida ta'lim tizimlarining integratsiyasi va milliy o'ziga xoslikning saqlanishi masalasini tadqiq etadi. Maqolada Finlyandiya, Singapur, Janubiy Koreya va O'zbekiston ta'lim tajribalari taqqoslanadi. Qiyosiy-tahliliy va statistik usullar qo'llanilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, muvaffaqiyatli raqamli transformatsiya milliy pedagogik an'analar bilan muvozanat saqlagan holda amalga oshirilsa samarali bo'ladi.