Bola tarbiyasida gadjetlar va uning salbiy oqibatlari - Xolmurodova Maftuna, Tojiddin Yuldoshev (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Yolg'onning ildizida qo'rquv yotadi. Bolaning yolg'on gapirishida ota ona muhim sababchilardan ya'ni bola tarbiyasida haddan ziyot qattiqqo'ligidir. Bola o'smirlik yoshida ham ko'p yolg'on gapirishi mumkinligi. Buning sabablaridan biri ota onaning haddan ortiq bolaga taqiq qo'yishlarning ortidan kelib chiqishi. Bolalarda gadjetlarni ishlatish tartibi, bola nega yolg'on gapiradi, ota-onalarning tarbiyada yo'l qo'yadigan xatolari, boladan biror narsani qilish yoki qilmasligini talab qilish, hozirgi zamon yoshlari, bolalarni boshqalar bilan taqqoslashning oqibatlari haqida firk mulohaza yuritiladi.