Inklyuziv ta’lim muhiti asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining texnologiya darslarida ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish metodikasi - Xamidova Zarina Iskandar qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu ishda inklyuziv ta’lim muhiti asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining texnologiya darslarida ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda inklyuziv ta’limning mazmuni, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati hamda barcha o‘quvchilar uchun teng imkoniyat yaratish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, texnologiya darslarida o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi, amaliy ko‘nikmalari va mustaqil faoliyatini rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik metodlar ko‘rib chiqilgan. Ishda differensial yondashuv, guruhli ishlash, loyihaviy faoliyat hamda o‘yin texnologiyalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’lim muhitida texnologiya darslarini samarali tashkil etish boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.