HAMZA XAQIDAGI XAQIQATLAR - Farrux Usmonov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Mazkur maqolada XX asr boshlari o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Hamza Hakimzoda Niyoziy hayoti, uning fojeali o‘limi, oilasi taqdiri hamda diniy qarashlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Sovet davri mafkuraviy yondashuvlari va mustaqillik davri tadqiqotlari qiyosiy o‘rganiladi.