Masofaviy ta’limda aniq va tabiiy fanlarni samarali o‘qitish masalalari - N.B.Utebaeva (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada masofaviy ta’lim sharoitida aniq va tabiiy fanlarni samarali o‘qitishning dolzarb masalalari yoritildi. Ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalar, interaktiv platformalar hamda virtual laboratoriyalardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, masofaviy ta’limni tashkil etishda uchraydigan asosiy muammolar, jumladan, texnik ta’minot yetishmasligi, raqamli savodxonlik darajasining pastligi va amaliy mashg‘ulotlarning cheklanganligi kabi omillar ko‘rib chiqildi. Mazkur muammolarni bartaraf etish bo‘yicha innovatsion yondashuvlar hamda metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari masofaviy ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.