" Parodontit kasaligini Jarrohlik usuli bilan davolashning takomillashtirish " - Zokirova Shohsanam Yorqin qizi; O.A. Muqimov; Kurbonov Sh.Sh. (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Bugungi kunda stomatologiya sohasida zamonaviy jarrohlik davolash usullarini qo‘llash metodikalar mazmuni hamda kompleks terapiyalarga ko‘rsatmalar jihatidan eng mukammal hisoblanib, surunkali yallig‘lanish o‘choqlarini bartaraf etishga aniq yo‘naltirilgan. Parodont kasalliklarini jarrohlik yo‘li bilan davolash usullarining xilma-xilligi amaliy faoliyatda ularni aniq qo‘llash yoki kombinatsiyalash orqali takomillashtirish imkonini beradi.