O‘ZBEK TILI KORPUSIDA REGULAR IFODA YORDAMIDA LINGVISTIK QIDIRUVNI AMALGA OSHIRISHNING AFZALLIKLARI - Yuldashev Aziz Uyg‘un o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Mazkur maqolada til korpusida lingvistik qidiruvni amalga oshirish uchun regular ifodadan foydalanish va uning natijalari bo‘yicha tahlil olib borildi. Korpus matnlarida qidiruvni amalga oshirishda regular ifodalardan (regex) foydalanish qidiruv imkoniyatlarini sezilarli darajada kengaytirishga, uni yanada moslashuvchan va aniq qilishga imkon beradi. Regular ifodalar NLPda juda muhim rol o‘ynaydi va matnni qayta ishlashning ko‘plab vazifalarini bajarishga yordam beradi.