Orol dengizi hududida yashovchi homilador ayollardan tug‘ilgan chaqaloqlardagi nafas olish organlaridagi patomorfologik o‘zgarishlar - Quronboyeva Go‘zal Shixnazar qizi; Djumaniyozova Nasiba Satimboyevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu tadqiqotda Orolbo‘yi mintaqasidagi noqulay ekologik omillarning homila nafas olish tizimi shakllanishiga ta’siri o‘rganilgan. Retrospektiv tahlillar natijasida perinatal davrda vafot etgan chaqaloqlarning o‘pka to‘qimalarida kuzatiladigan tizimli patomorfologik buzilishlar tavsiflangan.