Arab tilidagi muzakkar va muannas kategoriyalarining grammatik tizimdagi o‘rni - Baxtiyorova Madina Jasur qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada arab tilidagi jins kategoriyasi - muzakkar va muannas tushunchalari lingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Arab tilida jinsning grammatik, semantik va morfologik xususiyatlari, uning ot, sifat, fe’l va olmoshlardagi ifodalanishi ilmiy asosda o‘rganiladi. Shuningdek, haqiqiy va majoziy muannas tushunchalari, muannaslik belgilarining turlari hamda jins kategoriyasining nutq va matn tuzilishidagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari arab tilida jins kategoriyasi muhim grammatik vosita ekanini ko‘rsatadi.