QIYOSIY ESSE YOZISHGA O‘RGATISHNING METODIK ASOSLARI (6-SINF MISOLIDA) - Rabbimova Xamida Yoqubovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Mazkur tezisda 6-sinf o‘quvchilarida qiyosiy esse yozish ko‘nikmalarini shakllantirishning metodik asoslari tadqiq qilinadi. Tadqiqotda qiyosiy esse tuzilishi, taqqoslash mezonlari, tahliliy yondashuv va yozma nutqni rivojlantirish metodlari tahlil qilindi. Natijada o‘quvchilarning yozma fikrlashini rivojlantirish va qiyosiy esse yozishga o‘rgatish bo‘yicha aniq metodik tavsiyalar ishlab chiqildi. Ish maktab darslarida amaliy qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.