HUQUQIY ONG YETISHMASLIGI VA PSIXOLOGIK OMILLAR - Eshqobilova Iroda; Jo'raqulova Dildora Ziyadullayevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada jamiyatda huquqiy ong yetishmasligining sabablari va uni shakllantirishga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Psixologik beqarorlik, ijtimoiy muhit, tarbiya va shaxsning motivatsion xususiyatlari huquqiy xulq-atvorning asosiy omillari sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada fuqarolarning huquqiy madaniyatini oshirish va psixologik yondashuv orqali huquqiy ongni mustahkamlash bo‘yicha takliflar ham beriladi.