VATANPARVARLIK TUYG‘USINING PSIXOLOGIK ASOSLARI VA HUQUQIY TARBIYA BILAN BOG’LIQLIGI - Jo'raqulova Dildora Ziyadullayevna; Abduvohidova Aziza (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar orasida vatanparvarlik tuyg‘usining psixologik asoslari va uning huquqiy tarbiya bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Milliy g‘oya va qadriyatlarning yoshlarning ruhiy rivojlanishiga ta’siri, ularni huquqiy ong va ijtimoiy mas’uliyatga yo‘naltirishdagi roli o‘rganiladi. Maqolada vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirish bo‘yicha psixologik va huquqiy yondashuvlar tavsiflanadi, shuningdek, yoshlarning milliy g‘oya asosida ijtimoiy-faol, mas’uliyatli va huquqiy madaniyatli shaxs sifatida rivojlanishi bo‘yicha ilmiy mulohazalar ilgari suriladi.