JAMIYATDA MA’NAVIY QADRIYATLAR VA PSIXOLOGIK BARQARORLIKNING HUQUQIY ASOSLARI - Sulaymanova Gulzoda; Jo'raqulova Dildora Ziyadullayevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada jamiyatda ma’naviy qadriyatlar va psixologik barqarorlikni ta’minlashning huquqiy asoslari, shuningdek, yoshlarning milliy g‘oya asosida psixologik rivojlanishi masalalari tahlil qilinadi. Maqolada milliy g‘oyaning yoshlar ongida barqaror psixologik holat, ijtimoiy faollik va ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, huquqiy hujjatlar va davlat dasturlari orqali jamiyatda ma’naviy qadriyatlarni mustahkamlashning samarali mexanizmlari ko‘rib chiqilgan.