FAYNBERG IJODINING YOSH AVLOD SHOIRLARIGA ILHOM MANBAI SIFATIDAGI O‘RNI - Erkinboyeva Aziza Ruslonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynberg ijodining yosh avlod shoirlari dunyoqarashi va poetik tafakkuriga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Shoirning urush, tinchlik, xotira, insoniy mas’uliyat va hayot mazmuni haqidagi falsafiy qarashlari yosh ijodkorlar ijodini ruhlantiruvchi manba sifatida yoritiladi. Maqolada Faynberg she’riyatining badiiy xususiyatlari, lirik qahramonning ruhiy olami va uning bugungi avlod uchun ahamiyati izchil sharhlanadi.