Katta mas’uliyat – kichik oylik: O‘zbekistondagi buxgalterlar mehnatiga haq to‘lash masalalari - Najimova Nigora; Musurmonov Ozodbek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida buxgalterlarning tutgan o‘rni, ularga yuklatilgan mas'uliyat va ish haqi o‘rtasidagi nomutanosiblik chuqur tahlil qilinadi. Ish yuklamasi, malaka talablari va kasbiy xavf-xatarlar empirik ma'lumotlar asosida yoritilib, muammolarni bartaraf etish bo‘yicha mehnatga haq to‘lash tizimini isloh qilish, huquqiy himoyani kuchaytirish va kasbiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha kompleks takliflar ishlab chiqilgan.