MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MONOLOGIK NUTQNI SHAKLLANTIRISHNING AHAMIYATI VA PEDAGOGIK ASOSLARI - Jabborova Marifat Qodiraliyevna; Raximboyeva Sarvinoz Rasulberdi qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotidagi bolalarda monologik nutqni shakllantirishning mazmuni, vazifalari va ahamiyati yoritilgan. Bolalarning so’zlashuv va monologik nutqi o’rtasidagi farqlar izohlab berilgan hamda monologik nutqning rivojlanish bosqichlari psixologik-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Shuningdek, turli yosh guruhlar bo’yicha hikoya qilishga o’rgatishning metodik yondashuvlari, bola tafakkuri, til sezgisi va mantiqiy fikrlashi rivojiga ta’sir etuvchi omillar ko’rsatib o’tilgan. Maqolada tarbiyachining hikoya tuzish jarayonini tashkil etishdagi vazifalari va hikoya tuzishning ta’limiy-tarbiyaviy imkoniyatlari ham asoslab berilgan.