Toshkentdagi O’zboshimchalik bilan egallab olingan yerlar - Pardaboyev Anvar Pardaboyevich; Farhodova Madina Maxmud qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola Toshkent shahridagi o’zboshimchalik bilan egallab olingan yerlarning holati, sabab va oqibatlarini o‘rganadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, noqonuniy yer egallashlar shaharning ijtimoiy va ekologik muhitiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu bilan birga, maqolada mavjud qonuniy choralar va ularni kuchaytirish yo‘llari ham tahlil qilinadi.