INFLUENCE MARKETING VA UNING AUDITORIYAGA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Jangabaeva Gulnara Raxat qızı (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy raqamli marketing strategiyalaridan biri bo‘lgan influence marketing tushunchasi, uning shakllanishi va auditoriyaga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlarda faoliyat yurituvchi opinion leaderlar (influencerlar) orqali axborot yetkazish jarayonining psixologik mexanizmlari, ishonch, identifikatsiya va ijtimoiy ta’sir nazariyalari asosida yoritiladi. Shuningdek, influence marketingning iste’molchi xulq-atvori, qaror qabul qilish jarayoni va jamoatchilik fikrini shakllantirishdagi o‘rni ochib beriladi.