TARBIYANING UMUMIY METODLARI - Oltiboyeva Muyassar Nurali qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada tarbiyaning umumiy metodlari, ularning mazmuni, maktabgacha yoshdagi bolalar tarbiyasida qo‘llash xususiyatlari va samaradorlik omillari yoritilgan. Metodlarni tanlashda bolaning yosh xususiyatlari, psixologik rivojlanish darajasi hamda pedagogik muhitning ahamiyati ochib beriladi.