YER OSTIDAN OLINADIGAN ICHIMLIK SUVLARI HAQIDA. - Tuychiyeva Ixtibar Abdurasulovna; Oripova Odina Saidbori qizi; Xudayberdiyeva Ruxshona Dilshod qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada yer ostidan olinadigan ichimlik suvlarining sifatini baholash, ularni monitoring qilish va boshqarish masalalari o‘rganilgan. Yer osti suvlarining miqdor va sifat ko‘rsatkichlari, ularning hududiy taqsimoti, shuningdek zamonaviy texnologiyalar va GIS tizimlaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilindi.