IELTS VA TOEFLNI TAHLILIY TAQQOSLASH - Homidova Shohsanam Ergashali qizi; Xolmurodova Maftuna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada IELTS va TOEFL xalqaro ingliz tili imtihonlari o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar tahlil qilindi. Imtihonlarning formatlari, baholash tizimi, bo‘limlari, afzalliklari, kamchiliklari va qo‘llanilish sohasi yoritildi. Tahlil natijasida har ikki imtihonning turli ehtiyojlarga mos ravishda foydali ekani ko‘rsatildi. Maqola ingliz tilini o‘rganuvchilar va imtihonga tayyorlanuvchilar uchun amaliy yo‘nalish beradi.